Kadangi rankšluosčiai nereikalauja lyginimo, juos yra labai lengva pastoviai turėti švarius. Aišku, yra skirtumas tarp virtuvinių ir frotinių rankšluosčių tvarkymo, bet tai nėra sudėtingas uždavinys.

Norint turėti švarius ir minkštus frotinius rankšluosčius, labai svarbu turėti galimybę išskalbti juos minkštame vandenyje (esant reikalui panaudojant minkštiklius) bei išdžiovinti juos didelėje džiovinimo mašinoje. Kuo daugiau džiovinimo erdvės turės džiovinami rankšluosčiai, tuo jie bus minkštesni ir malonesni.

Virtuvinių rankšluosčių skalbimas kiek sudėtingesnis, nes norint juos švariai išskalbti, reikia papildomų priemonių. Virtuviniai rankšluosčiai yra ne tik nešvarūs, bet ir turi nemalonų kvapą. Pradiniam šių rankšluosčių apdorojimui labai tinka actas arba soda. Vienas būdas panaikinti nemalonų rankšluosčių kvapą yra išskalbti juos tik su actu be kitų skalbimo priemonių, panaudojant skalbimo režimą su aukšta temperatūra. Kitas būdas – įpylus skalbimo miltelius ir actą, paleisti skalbimo mašiną ir prasidėjus skalbimo ciklui netrukus mašiną sustabdyti. Tada, pamirkius apie 1 valandą, skalbimo mašiną vėl paleisti ir pratęsti skalbimo ciklą.